Till slut tröttnar föräldrar på att behöva skjutsa runt på sina barn, särskilt när de blivit vuxna. Då behöver barnet skaffa eget körkort. Till exempel genom en trafikskola i Stockholm.

Dina föräldrar har tröttnat på att behöva skjutsa dig överallt. Du är snart 19 år gammal och de tycker att det är hög tid för dig att skaffa ett eget körkort. Så att du får känna dig fri och kan ta dig vart du än vill på egen hand. Nej, de vill inte köra runt på dig längre. Du måste skaffa ett körkort. För att starta din utbildning skriver du in dig på en trafikskola. Det blir Globens trafikskola som valet faller på. Den ligger nära din bostad, så det passar alldeles utmärkt. Du får boka in dig på tider för att övningsköra tillsammans med en körlärare. Tidigare har du övningskört hemma med dina föräldrar, men aldrig förr med en körlärare.

Gör om och gör rätt – snart har du ditt körkort i handen

Under dina första körlektioner noterar körläraren en hel del fel som du gör. Det som dina föräldrar har lärt dig hemma, stämmer inte helt överens med det som du nu får lära dig på trafikskolan. Det har ju hänt lite sedan föräldrarna tog sina körkort för över 40 år sedan. Men det är ingen fara. Körläraren säger att ni tar det lugnt med allting och i små steg. Snart kommer du att vara en utmärkt bilförare och få ditt eget körkort i handen!