Bilar som inte går att använda ska inte bli stående eftersom de innebär en fara för miljön. Istället ska man lämna dem till en bilskrot i Stockholm som tar hand om dem på ett ansvarsfullt sätt.

Även om det inte går att köra bilen kan man lämna över ansvaret för den till en skrot. Det är inte många skrotfärdiga bilar som kan köras och därför har man en bärgningsbil med erfaren personal som hämtar upp bilen mot en avgift. Det enda man behöver göra är att kontakta en bilskrot i Stockholm så kommer de inom fem dagar och hämtar upp den. Man behöver inte vara hemma själv när de hämtar bilen, men om man lämnat över ansvaret till någon behöver de ett intyg på att man godkänner att den hämtas. Registreringsbevis och nycklar till bilen behöver också finnas till hands.

Det är gratis att lämna sin bil till en bilskrot

Att lämna över sin bil till en bilskrot för demontering är helt gratis. När bilen kommer fram till skroten blir den väl omhändertagen. Drivmedel, oljor och kemikalier tappas ut och lämnas till deponi så att de inte hamnar i miljön. Bilar består till stor del av metall och den lämnas till en skrotfirma för att smältas ner och återanvändas. De delar som fortfarande går att använda monteras bort och säljs som reservdelar. Bilen behöver inte vara i körbart skick men det måste finnas fyra hjul och den får inte vara utbränd. Krockskadade och gamla bilar tar man gärna emot.