Mäklare på Östermalm vet mycket väl om att allt inte är lyx och glamour. I alla fall inte när det kommer till vilka som bor på Östermalm, dvs vanligt folk.

Östermalm har fått ett lite oförtjänt rykte om sig att vara en stadsdel för det “fina folket”. I själva verket kan du hitta alla typer av människor boende på Östermalm, och stadsdelen är en riktigt trevlig del av Stockholms stad.

Självklart finns det många som gillar att flasha med pengar på Östermalm. De tenderar att synas en del, särskilt runt de fina krogarna på Stureplan. Men att påstå att dessa människor är Östermalms enda invånare, vore att ljuga. Särskilt bland de som bott länge på Östermalm är demografin betydligt mer uppblandad än så.

Mäklare väntar på vissa objekt på Östermalm

De som arbetat under lång tid som mäklare på Östermalm vet att det finns en hel del lägenheter som inte varit ute på marknaden på flera decennier. Där bor de som gjort de verkliga bostadsklippen, oavsett vad Jocke i skilsmässodiket på Riche försöker få dig att tro. De som tjänat riktiga pengar på fastigheter är nämligen de som köpte lägenhet på Östermalm på 70-talet.

De här lägenheterna ska du hålla utkik efter, när de väl kommer ut på annons. Ofta är de orenoverade och perfekta för att fixa till så att det passar just din smak. Utan att du behöver slänga ut den förre ägarens splitternya marmorbänk. Dessa lägenheter brukar också gå för ett lite billigare pris.