Catering har funnits länge i Stockholm, men var fram tills för något tiotal år sedan främst förknippad med ganska tråkig mat som smörgåstårta och kallskuren rostbiff. Inget fel med dessa rätter i sig, men den som sökte efter lite festligare och mer varierad mat fick för det mesta ställa sig vid grytorna själv. Men allt eftersom det blev tydligt att Stockholmarna gärna anlitade de cateringfirmor som kunde erbjuda lite mer än bara smörgåstårta, och i några fall till och med hela bufféer och trerätters menyer, så har cateringbranschen i Stockholm genomgått en förnyelse.

Stor bredd på både mat och service

Det är idag möjligt att hitta bra catering i Stockholm för alla smaker och med alla möjliga inriktning. Oavsett evenemang finns det ofta någon meny eller buffé som passar, till exempel till julbordet, bröllopet eller studentmottagningen. Kall och varm mat levereras till dörren en liten stund innan det är dags att äta och för den som vill går det även att låna tallrikar, glas och bestick från cateringfirman. Många cateringfirmor i Stockholm hjälper dessutom till med serveringen om beställaren önskar det.

Kött, fisk, vegetariskt, allergivänligt

På en fest idag finns det alltid någon som är vegetarian, pescetarian, allergiker eller något annat som gör att man inte äter det alla andra äter. Detta vet cateringfirmor idag, och därför r de en självklarhet att det alltid finns vegetariska, köttfria, glutenfria och ägg- och mjölkfria alternativ. Alla ska kunna bli mätta på välsmakande mat, oavsett preferens.

Och alternativen får ibland helt och hållet hamna i fokus. Moderna kockar vet att vegetarisk mat inte bara handlar om att presentera et pliktskyldigt alternativ till korv, utan att det går alldeles utmärkt att laga smakrik, nyttig och vacker mat helt utan kött och fisk. Många cateringfirmor i Stockholm erbjuder hela bufféer och menyer utan en enda sojakorv i sikte.

Hitta bra catering i Stockholm

En buffé från ett cateringföretag i Stockholm är den perfekta festmaten, som passar på bröllop, födelsedagar, evenemang och allt man kan komma på. Att slippa tänka på matlagning och all logistik kring att få ut maten dit den ska är en stor befrielse när man arrangerar en fest, och man kan i stället koncentrera sig på annat viktigt som har med festförberedelserna att göra.

Att hitta bra catering i Stockholm är lätt. För största möjliga utbud bör man helst vara ute någon månad i förväg, kanske ännu tidigare vid stora högtidsdagar, men även med kort varsel på bara några dagar brukar det alltid finnas någon som kan ta ett uppdrag om det inte rör sig om en alltför stor beställning. Men det är alltid värt att prova. De flesta cateringföretag i Stockholm levererar över hela länet, men ur miljösynpunkt kan det förstås vara bäst att beställ från en firma man har i närheten. Bor man i Stockholm är det i regel inte svårt, här finns det cateringfirmor i så gott som varje stadsdel.