Golvslipning för dig med trägolv i Stockholm behöver inte vara en besvärlig historia. Det kan till och med vara helt dammfritt! Och golvet blir som nytt igen.

Om du är en noggrann och estetiskt lagd person kan ett repat och avmattat trägolv vara en riktig så kallad “eye sore”. Något du inte kan sluta lägga märke till, och som du stör dig på varje dag i ditt hem. Men just golven kan kännas som ett svårt problem att åtgärda. Att lägga ett nytt golv är till exempel dyrt och tidskrävande.

Att slipa golven är ett bättre alternativ. Men många drar sig ändå för att beställa golvslipning, eftersom de tror att det kommer innebära stora olägenheter och förvandla hela lägenheten till en byggarbetsplats. Då kan det vara värt att veta att modern golvslipning är en mycket hygienisk historia, och kan till och med vara ett bra alternativ för den med känsliga luftvägar.

Golvslipning först, sedan korrekt efterbehandling

I dag kan golvslipning till och med vara helt dammfri. Du bör höra dig för med din tänkta hantverksfirma om de utför dammfri golvslipning i Stockholm. Det är inte helt självklart att de gör det, så det kan vara värt att lägga lite tid på att leta upp en firma som gör det. Dammfri golvslipning kräver inte mycket mer av dig som kund än att flytta undan möblerna.

Och det kan det vara värt, att få ditt golv i riktigt bra skick igen. Oavsett om du har ett massivt trägolv eller ett parkettgolv kan resultatet av en golvslipning bli förvånansvärt likt ett helt nytt golv. Särskilt om du följer de råd om efterbehandling som din hantverkare kan ge dig.