Det är så populärt att jogga, promenera eller vistas utomhus i många av de fina parker som finns i Stockholm. Som huvudstad i Europa, är Stockholms unikt på så sätt att det är nära till de flesta grönområden, så gott som i hela Stockholm. Det är ju närheten till vatten som Stockholm är mest känt, men det finns även en närhet till gröna områden i de flesta bostadsområden som man kan bo på, även i Stockholms innerstad. Det är inte långt bort att kunna komma ut i ett vidsträckt område, som till exempel Djurgården, Gärdet eller någon av alla de fina parker som finns mitt i Stockholms innerstad.

Stora naturreservat i förorterna

Kommer man ut, i någon av alla de förorter som finns i Stockholm, kan man även komma ut i friluftsreservat som finns lite varstans i förorterna. Då kommer man ut i vidsträckta skogar, och kan pålocka bär och svamp under somrarna. Det är något alldeles unikt med att bra några 20-25 minuter bort med tunnelbana, komma ut till vidsträckta skogar och friluftsreservat, som till exempel den stora Grimsta skogen som sträcker sig allt mellan tunnelbanestationerna Södra Ängby till Hässelby gård, väster om Stockholms innerstad.

Ta tunnelbanans gröna linje till Grimsta skogen

Från T-Cantralen kommer du efter 25 minuter ut till det område som sträcker sig på ett stort område på 320 hektar i västra Stockholm. Grimstaskogen blev naturreservat 2004 och när ända fram till Mälaren på flera punkter. Du når både Kanaanbadet och Maltesholmsbadet invid sjön Mälaren. Mellan de båda badplatserna kan du även hyr kanoter eller parkera din båt i några av de småbåtshamnarna som finns i Mälaren. 

Flera naturreservat på vägen till Grimstaskogen

I närhet en av Grimsta hittar du även Judarskogens och Kyrksjölötens naturreservat. Judarskogensn natrurreservat sträcker sig på ett 94,9 hektar stort områden och sträcker sig mellan tunnelbanestationerna Sädra Ängby from till Åkeshov och Nockebyhov fram till Mälaren invid Ängbybadet, medan Kyrksjölötens natrurreservat sträcker sig från Norra Ängby till Bromma kyrka.

I Grimstaskogen hittar du flera motionsspår ed egna utegym. Det är allt från enklare timmerstockar som fungerar som utegym för alla hugade motionärer till mer avancerade utegym invid motionsspåren. Val du veta mer om hur du själv kan bygge att utegym? Läs då mer på: http://www.byggautegym.se.