Det finns några olika knep för att sänka sin bilförsäkring. De dyraste bilförsäkringarna är de om man bor i en storstad i ett område där man räknar med att bilarna ofta blir stulna. Står bilen på gatan är det en stor risk att den kan bli stulen. Det är lättare att arbeta ostört om den står parkerad på gatan. Så hur kan man göra för att sänka bilförsäkringen?

  1. Parkera bilen på gården där du bor – om du har tillgång till en egen gård är det bättre att parkera den på din egen tomt. Det är inte så lätt att gå in på någon annans gård och börja joxa med bilen, vilket man är så illa tvungen att göra om man ska stjäla den. Ju längre tid som det tar att joxa med den, desto mindre är risken för att den blir stulen.
  2. Parkera bilen i ett garage – att ha bilen inne i ett garage sänker absolut risken för att den ska bli stulen. Först måste tjuven forcera garagedörren, vilket inte blir så lätt om du har säkra garageportar som du kan få tag i Stockholm. Här kan du läsa mer om säkra garageportar i Stockholm: https://www.garageportarstockholm.se.
  3. Skriv bilen på någon förälder – man kan även skriva bilen på någon förälder som till exempel har haft körkort i många år. Ofta har man de dyraste bilförsäkringarna på sådana som är unga och som inte har haft sitt körkort under så lång tid.
  4. Skaffa rattlås – har man ett rattlås på sin bil blir det så gott som omöjligt att stjäla den. Försäkringsföretagen räknar med det när de bestämmer vilken premie som du ska betala för bilförsäkringen för din bil.