Har du tänkt att måla om hemma är det värt att anlita en proffsig målare i Stockholm som vet vilka färger som funkar ihop. Begär en offert, enkelt och smidigt.

Det finns många som tycker om att måla om hemma, men inte lika många som egentligen vet vad de sysslar med. Med många olika färgtyper är det inte självklart vilka färger som kan kombineras. Kan man måla en plastfärg på en vattenburen grundfärg och hur är det med akrylat och alkydfärg – är det samma sak?

Det finns en annan aspekt av måleri som ofta glöms bort. Medan många är försiktiga med oljor och lösningsmedel verkar det som att målarfärg är det mest ofarliga i världen. Är det inte bara charmigt när man råkar få rödfärg i håret eller när händerna är gröna när man kommer tillbaka till jobbet från helgens stugvistelse?

En målare säkrar både kvalité och miljö

Faktum är att det finns en hel del färger som är ohälsosamma och ska hanteras mycket varsamt. Men det är inte så enkelt att veta för gemene man, även om man ibland kan gissa sig till det från färgens fräna lukt. Däremot så har en hantverksskicklig målare i Stockholm koll på läget.

Målaren vet hur man hanterar färger i arbetet och hur man tar hand om färgrester. Dessutom ser hantverkaren till att målarfärgen sitter kvar på väggen länge, utan att missfärgas eller spricka och flagna av. När man tänker efter är det nog fler som skulle tjäna på att anlita en målare!