Du kan välja mellan att gå din egen väg eller via en bilfirma när du vill sälja din bil i Stockholm. Läs om vad som är bra att tänka på när man ska sälja bil.

Ibland kommer behovet av att byta bil snabbt. Tillökning i familjen eller förändrad arbets- eller livssituation kan många gånger påverka behovet av fordon. När du ska sälja din bil i Stockholm kan du välja att sköta hela affären själv, inklusive annonsering, prissättning och själva försäljningen. För den vane och kunnige kan detta vara den rätta vägen att gå. Är man dock inte lika van eller har så bra koll på vad ens bil egentligen är värd, kan det vara en god idé att gå via en extern, auktoriserad bilförsäljare som kan värdera och köpa din bil. På så vis behöver du inte själv ta hand om allt, utan kan låta firman värdera bilen samt komma med ett prisförslag.

Sälja bil på bästa sätt

Oavsett om man bestämmer sig för att ta hjälp av en extern bilfirma eller sköta affären själv, finns det alltid några saker man ska tänka på innan man säljer sin bil. Se först och främst till att bilen är besiktigad och välservad. Såklart bör den även vara städad och fin också. När du tar bilder på bilen, tänk på att bilderna representerar bilen väl och samtidigt ger ett så attraktivt intryck som möjligt. Ha även all dokumentation tillgänglig för potentiella köpare, så att de kan bilda sig en uppfattning om bilens skick.