Inredning av ett kontor i Stockholm är inte det enklaste för vem som helst. Vill man få till en atmosfär som tilltalar kunderna är det bra att ta hjälp.

Brobergs Multimedia hade skaffat kontor i Stockholms centrum. Företaget hade grundats, och hade fortfarande sitt huvudkontor, i en mindre ort ett tiotal mil utanför Stockholm. Det var där Linus Broberg bodde och där ville han vara kvar. Fast på senare tid hade han insett att de skulle tjäna på att vara på plats i huvudstaden.

Alltså hade de hyrt kontor där, och processen med att anställa lokalt var igång. Kontoret var tänkt för att ta emot kunder och Linus ville att det skulle vara en riktig wow-känsla att kliva in där. Om man erbjöd utrustning och tjänster inom multimedia så gällde att visa att man låg i framkant. Det skulle kännas modern och hemtrevligt på samma gång.

Hjälp med inredning

Just nu var det dock alldeles tomt på det nya kontoret. Ganska snabbt insåg Linus att det där med inredning inte var hans grej. Det blev till att leta reda på en inredare i Stockholm som kunde hjälpa dem. Inga problem – redan nästa dag stod en professionell inredare på tröskeln och gnuggade händerna. Det här skulle bli kul, tyckte han.

Linus gav honom nästan helt fria händer, med bara lite riktlinjer och en väl tilltagen budget. Själv åkte han hem och gjorde det han var bäst på – multimedia. Nästa gång han besökte stadskontoret slogs han av häpnad. Så läckert det hade blivit!