Letar ni efter en skicklig mäklare? Oavsett om man ska sälja eller köpa en bostad brukar det bästa vara att ta hjälp av en mäklare med lokalkännedom om Nacka.

Det finns vissa fördelar med att välja en mäklare med lokalkännedom. Detta eftersom denne vanligtvis kan presentera objektet i ett större sammanhang och lyfta fram bostadens alla fördelar. Som exempelvis närhet till vackra grönområden och bra skolor. På så vis lockar de ofta fler spekulanter och får många gånger också ut ett bättre pris.

En mäklare med lokalkännedom vet också ofta vem som kan tänkas vara intresserad av att sälja sin bostad. Spekulanter kan dessutom anmäla sitt intresse för ett visst område. Då hör mäklaren av sig så fort det finns en bostad till försäljning. Vill man köpa en bostad i ett visst område ska man absolut ta hjälp av en lokal mäklare.

En dyr mäklare är inte alltid bäst

En viktig del i valet av mäklare i Nacka är så klart mäklararvodet och vad som ingår i priset. Vissa mäklare tar ut ett fast pris medan andra vill ha en viss procent av försäljningspriset. Det finns inget enkelt svar på vad som är bäst. En mäklare som jobbar på provision är oftast dyrare att anlita.

Men en sådan mäklare kanske anstränger sig mer och kan sälja bostaden för ett högre pris. Vissa bostäder säljer sig dock nästan själva och då spelar valet av mäklare mindre roll. Därför måste man också utgå från hur attraktiva bostaden och området är bland köpare.