Om man har ett gediget golv i Stockholm så går det att utföra en golvslipning. Ett sätt att ta bort ytskiktet och få ett golv som ser ut som nytt igen.

Golvet är det ytskikt som får ta de största smällarna. Det är mot golvet som klackar slår, klor klapprar, möbler dras och saker tappas. Därför kommer det en dag när man ser på sitt golv och förfasas över hur det numera ser ut. Har man då varit smart att lägga ett gediget golv, som ett trägolv eller ett gjutet golv, så öppnar det sig mycket bra möjligheter.

Att riva ut ett golv och lägga ett nytt är en ganska omfattande process. För att inte tala om dyr, tidskrävande och med miljöpåverkan. Väljer man istället en golvslipning i sitt hem i Stockholm, då kan hela projektet ta allt ifrån några timmar. Och kosta endast en bråkdel av priset.

Golvslipning med en twist

När man utför en golvslipning så är det för att ta bort ytskiktet, och ytan, på det gedigna golvet. På det viset tar man bort ytliga sprickor och repor. Men även solblekta partier och den där envisa fläcken från när kompisen spillde sitt rödvin på födelsedagsfesten. Man kan även passa på att laga partier som är allt för skadade.

Men ibland är det inte en skadad yta som är anledningen till en golvslipning. Det kan helt enkelt vara så att man vill byta ytskikt, och då är golvslipning lösningen. Därefter kan man välja precis vilken ytbehandling man önskar sig. Helt efter tycke och smak.