Funderar du på att välja markiser i Stockholm till din villa? Det kan vara ett riktigt bra val, men det finns också vissa saker att tänka på innan du går vidare med köpet. Markiser i Stockholm kommer att ge din villa ett helt nytt uttryck och dessutom föra med sig en massa andra fördelar.

Utan tvekan så är markiser det solskydd som på bästa sätt kombinerar funktion och estetik – det är både vackert och funktionellt. Men, man ska även vara medveten om att det handlar om ett val som kan bli väldigt fel. Vi tittar närmare på några punkter som du bör hålla i huvudet innan du gör en beställning:

  • Se till att du får använda markiser. Hur du bor blir också avgörande för om du får montera markiser i Stockholm. Bor du i en villa så brukar det sällan vara några problem, men om du bor i lägenhet så kommer det att krävas tillstånd från din BRF – och i vissa fall kan även markiser komma att kräva ett bygglov. Kolla alltid upp detta innan.
  • Se till att mäta ordentligt. Markiser ska alltid anpassas efter exempelvis dina fönster, uteplatsen eller balkongen. Se till att du tar fram korrekta mått och mät riktigt. Kolla även längden i ett utfällt tillstånd. En terrassmarkis får exempelvis inte bli så stor att den åker över på grannens tomt.
  • Professionell montering. För att garantin ska gälla så krävs en fackmannamässigt utförd montering. Dessutom så handlar det om säkerhet. Tyvärr så ser man att olyckor sker där markiser i Stockholm blåser iväg som en följd av felaktig montering. Ta alltid hjälp med detta. Det ger trygghet, säkerhet och längre livslängd. Att välja leverantören av markiser i Stockholm även för montering är ett säkert kort som verkligen rekommenderas. I många fall kan man även inkludera framtida service och underhåll i avtalet – vilket även det rekommenderas.