En köksrenovering är ofta ett rätt omfattande projekt. Därför kräver det också noga planering redan från början. Här kommer några tips för er i Stockholm.

En köksrenovering är ett omfattande renoveringsprojekt som kräver en hel del planering för att bli riktigt bra. Fundera över hur köket ska se ut och vad som absolut måste finnas där. Tänk funktionellt, och att det ska vara lätt att rengöra. Men ta också hänsyn till utseendet eftersom det ofta inspirerar till matlagning och roliga middagar med familj och vänner. Samla gärna inspirationsbilder från inredningstidningar och rita en enkel skiss över hur det nya köket ska se ut. Men för att inte bli ruinerad på kuppen är det bra att bestämma en budget innan man börjar leta vitvaror och köksinredning. Då går man inte lika lätt vilse bland allt fint eftersom man vet i vilken prisklass man ska leta.

Billigare att använda sig av totalentreprenad vid köksrenovering

En köksrenovering i Stockholm kräver också skickliga hantverkare. Eftersom det ofta behövs elektriker, VVS-installatör, plattsättare, snickare och målare, kan det vara smart att anlita en byggfirma i Stockholm som erbjuder totalentreprenad. Då slipper man skriva avtal med många olika företag, vilket sparar både tid och pengar. Detta eftersom det oftast är billigare med totalentreprenad än att anlita varje hantverkare för sig. Men man ska givetvis ta in offerter från flera olika byggföretag och jämföra priser. Innan köksrenoveringen startar måste man också ha tecknat ett ordentligt avtal med den byggfirma som man valt. Både slutsumman och datum för slutbesiktning av köket måste finnas med.