Är parketten sliten och har gulnat? Pröva i så fall att slipa om den och ge den en ny stilig ytbehandling. Golvslipning i Stockholm är dessutom prisvärt.

De flesta trägolv går att slipa men hur många gånger beror på hur tjockt golvet är. En massiv ekparkett eller ett brädgolv går ofta att slipa minst sex gånger. Kvalitativa trägolv behöver heller inte slipas så ofta då de står emot slitage bra, men man måste se till att skydda dem med en passande ytbehandling som exempelvis lack, olja eller vax. Det är inte alls ovanligt att det i äldre fastigheter från sekelskiftet också finns originalgolv av trä som fortfarande håller och är vackra. En fastighet som har sina gamla trägolv kvar inbringar ofta ett bättre försäljningspris. Har man gamla trägolv lönar det sig därför mer att slipa om dem än att lägga in nya.

Priserna på golvslipning kan variera

Hur mycket det kostar att få ett golv slipat av en professionell golvslipningsfirma beror på arbetsåtgången och hur lång tid det tar. Valet av ytbehandling påverkar också priset eftersom vissa av dem ska läggas på i två lager medan andra kräver tre. Men pris på golvslipning i Stockholm kan också variera mellan olika företag. Därför kan det löna sig att ta in offerter från flera företag. Be att få offerten specificerad så att man ser exakt vad slipning och efterbehandling kostar. Är man osäker på om golvet alls går att slipa brukar de flesta företag som arbetar med golvslipning erbjuda ett kostnadsfritt hembesök för att ta reda på detta.