Det är allt fler som väljer att turista i Stockholm. Vi har ju sett en hel del kändisar som her kommit hit för att festa; Jennifer Garner (som besökte Gröna Lund med sina barn, Woody Harrelson (Haymitch i Hunger Games) åt pizza OCH falafel på en pizzeria i Järna, Justin Timberlake tå och drar på en restaurang i Stockholm efter sin konsert och det bara i år.

Tidigare år var både Michael Douglas och hans fru Catherine Zeta-Jones på besök och strosade runt i Stockholm. Will Ferrell, Orlando Bloom (Legolas i Sagan om ringen) och Kate Bosworth (som är flickvän till Alexander Skarsgård har alla besökt Stockholm och synts av paparazzi-fotograferna i den kungliga huvudstaden.

Till och med Bill Murray tog initiativet att köra full med en golfbil på Stureplan i Stockholm. Men stockholmarna var glada ändå:

– Det har en stor positiv effekt för Stockholms varumärke att kändisar semestrar här, sa varumärkesexperten Ulrika Burling till Dagens nyheter.

Att så många kändisar väljer Stockholm och att komma hit, äta, dricka och gå på Gröna Lund fördubblar Stockholms värde som turiststad. Besöksnäringen har också växt under de senaste åren.

En dubblering av antal gäster i Stockholm på ett år

Antalet personer som har valt att övernatta i Stockholm i år har fördubblats jämfört med förra året. Under förra året landade antalet övernattade gäster på 183 443. I år räknar man med att antalet kommer att stiga till 213 283, en ökning med 16 procent. Och besöksnäringen är glada.

Man räknar med att antalet gäster kommer att öka ännu mer under nästa år, eftersom man planerar för fler evenemang då musikfestivalen Lollapalooza kommer att hållas i Sverige. Musikfestivalen har hölls första gången i USA, 1991 och har sedan dess hållits i flera länder, som Tyskland, och Berlin, Frankrike, i Paris och så vidare. och År 2021 kommer Stockholm att få hålla i VM i konståkning.

Ny flygförbindelse till Stockholm från Kina

Flygbolaget China eastern planerar att öppna en ny flygförbindelse mellan Stockholm och Shanghai, med hela 4 avgångar i veckan. Med så många flygningar till och från Kina, hoppas många inom turistnäringen att fler kineser ska hitta vägen till Stockholm och vilja övernatta, roa sig och vara kulturella under sitt besök i Stockholm.

Stockholm som stad planerar också att växa och vill bygga ut Nobelmuseet, till exempel. Solna har som exempel satsat mycket på att kunna hysa fler turister, med bygget av Friends arena och Mall of Scandinavia. Framtiden får utvisa vilka fler byggnader som kommer att byggas i Stockholm i en nära framtid.