Det är både valpen och den nyblivna hundägaren som har glädje av att gå en valpkurs i Stockholm eftersom kursen är ett fantastiskt sätt att lära känna varandra.

För den lilla valpen är allt spännande, den är full av lek och bus och känner inte till så många regler. För den nyblivne hundägaren är det ljuvligt att se den lilla hunden tumla runt och det blir många tillfällen till skratt. Efter att du skaffat valp är det en ljuvlig tid.

Så börjar buset bli besvärligt. Tofflor och skor måste ställas undan. Det är inte heller alltid roligt att hunden hoppar upp på dem som kommer på besök. Du måste börja sätta gränser, men det kan vara svårt. Valpen är fortfarande gullig och du vill att den ska ha det riktigt bra. Det är då en valpkurs i Stockholm hjälper till att få ordning på tillvaron igen.

På en valpkurs i Stockholm lär din hund sig vad du vill att den ska göra

De flesta hundar vill vara sin husse eller matte till lags, men det är inte alltid de vet hur de ska göra. Eftersom det inte går att prata människospråk med dem på det vanliga sättet behöver du lära dig att uttrycka dig så att din hund förstår.

Språk som hunden alltid förstår är belöning, uppmuntran, tydlighet och kärlek. På en valpkurs i Stockholm får du lära dig vad du kan förvänta dig av din valp och hur den ska förstå vad du vill. När hund och människa förstår varandra blir det lätt och roligt att vara tillsammans.