Se till att byta till vinterdäck i tid innan halkan slår till. Du vet hur det blir annars – svårt att få tid för däckbyte snabbt. Då slipper du den stressen.

Vintern närmade sig. Knappt hade sommaren tagit slut förrän det började dyka upp annonser med julreklam. Det var rent otroligt att det började så tidigt. I och med detta så borde han ju också vara beredd på att halt väglag skulle slå till inom kort. Men kanske var det så att vetskapen om att julannonserna alltid var väldigt tidiga som gjorde att han tänkte att det ändå var långt kvar tills det var dags att byta till vinterdäck.

I år skulle i alla fall Mats se till att inte vänta in i det sista med att byta däck. När väderleksrapporterna väl började att sia om halka inom de närmaste dagarna så blev det alltid en himla rusch till däckfirmorna. Det kunde vara rent omöjligt att få en snabb tid då.

Däckfirman lägger på vinterdäck

Alltså var det lika bra att boka in en tid redan nu. Det skulle ju behöva göras någon gång i alla fall, så det var ingen mening med att dra ut på det. Sagt och gjort. Mats ringde däckfirman, där han faktiskt fick beröm för att han var ute i så god tid. Det var inte illa.

Mats blev så stolt att han skröt med detta vid fikabordet på jobbet dagen efter. Han kunde se hur kollegerna började att skruva på sig. Var det verkligen redan dags? Nog kunde det väl vänta lite till?