Planerar du att värdera din bostad på Södermalm? Kontakta då en mäklare. Hen kommer förmodligen ge dig ett glädjande besked kring vad din bostad är värd.

Har du hört talas om Suthraemalm? Förmodligen inte. Men det var så stadsdelen Södermalm benämndes på 1200-talet. En stadsdel som varit med i gemet länge och därmed bär på en gedigen historia. Södermalm finns faktiskt med på den äldsta handritade kartan av Stockholm!

Med åren har befolkningen på Söder vuxit. Idag är det en myllrande stadsdel, fullt med hippa ölhak, glassiga gelaterior och sköna, gröna promenadstråk utmed Årstaviken och Riddarfjärden. Söder är platsen med stort P. Platsen där många vill bo. Därför ligger din bostad bra till om den skulle hamna på bostadsmarknaden. Om du vill kan du värdera den för att stilla nyfikenheten om vad du skulle få för den.

Hur går det till att värdera en bostad?

Många mäklare erbjuder sig att kostnadsfritt värdera din bostad (och att värdera bostad på Södermalm gör de förmodligen mer än gärna). Så börja med att kontakta en mäklare i närheten. De kommer då ut till dig för ett möte och ger dig en värdering.

Under mötet brukar de även ge råd inför en eventuell kommande försäljning. De berättar hur de kan hjälpa till och vad du bör tänka på. Om man vill kan de boka en fotografering för att ta bilder på lägenheten. Så när du väl bestämt dig går det snabbare att lägga ut den till försäljning. Sedan återstår bara frågan om du verkligen vill flytta från Söder?