Under hela sommaren 2018 var den så kallade Getingmidjan avstängd. Med andra ord järnvägen som sträcker sig mellan Stockholm Södra och Stockholm Central. Orsaken var renovering av tågspåren samtidigt som golvslipning och renovering av rulltrappor genomfördes.

För passagerare som planerade en södergående resa under sommaren 2018 var det Flemingsberg i Huddinge alternativt Stockholm Södra på Södermalm som var utgångsstationen. Detta eftersom tågrälsen mellan Centralen och Södra stationen då var under renovering. En renovering som kommer att ske flera sommarmånader under ett par år.

Avstängd hela sommaren

Avstängningen av tågbanan genomfördes 25 juni och varade sedan fram till 19 augusti. Man förväntade sig även att denna avstängning skulle bli ungefär samma period under de kommande tre åren då banan även kommer vara avstängd.

Nytt liv i spökstationen

Under renoveringsperioderna förvandlas även stationen rejält. Det som under vissa perioder varit en spökperrong renoveras rejält. Bland annat har man gjort golvslipning och renoverat rulltrapporna genom att smörja upp dem. Att göra golvslipning på en öppen perrong är näst intill omöjligt med tanke på hur många människor som dagligen rör sig på en perrong. För att dirigera alla resenärer var det 50 värdar ute och guidade om alla resenärer.

Välj Flemingsberg istället

På grund av rälsrenovering, golvslipning och allmän upprustning får passagerarna istället välja Flemingsberg i Huddinge alternativt Stockholm Södra. Stationen i Huddinge har nyss fått en renovering vilket minst sagt genomfördes i rätt tid. Under sommaren kommer stationen minst sagt få visa färg samtidigt som restaurangerna i Huddinge, i närheten av stationen, får betydligt fler besökare än annars.

Från Flemingsberg kan man åka tåg, buss eller pendeltåg in till centrala Stockholm. Vid buss kan nummer 704 eller 172 väljas.

Om renoveringen

Även om vissa tunnelbanestationer rustas upp med golvslipning och annat så handlar renoveringen främst om upprustning av järnvägen. Det som bland annat ska ändras är:

  • Hela sträckan järnväg mellan Centralen och Södra rustas upp ordentligt
  • 22 ton kabel kommer att tas bort och skrotas till förmån för bättre material
  • Beräknad kostnad för hela projektet är 3,2 miljarder
  • 53 nya växlar kommer installeras
  • Renovering kommer ske av tunneln till Södermalm, bron vid Tegelbacken, vid Söder Mälarstrand samt gångbroar vid Söderström samt Norrström, m.m.

All information om vad som kommer renoveras framgår på Trafikverkets hemsida. Vid önskemål om stationen i Huddinge kan detta hittas på Flemingsberg.se under ”kommunikationer”. Allmänna frågor kan även ställas till värdar inom tunnelbanan eller på SJ-kontoren på centralstationen. Här kan du läsa mer om golvslipning i Huddinge: golvslipninghuddinge.se.