Ett stambyte tar lång tid och är både omständligt och kostsamt. Men med relining kan man slippa byta rörstammarna. Man kan till och med bo kvar i fastigheten i Stockholm under arbetet.

Ett stambyte är kostsamt och måste planeras långt i förväg, och ofta måste man ta banklån för att kunna utföra renoveringen. Men det är inte heller bara rörstammarna som byts ut. Man måste även renovera badrum och toalett efteråt eftersom man inte kommer åt rörstammarna utan att slå sönder tätskikten. Men har man tur och rörstammarna inte är alltför illa åtgångna kan man i stället gjuta nya rör i de gamla genom relining. Då slipper man renovera badrummet och kan dessutom bo kvar i huset under tiden.

Hur mycket kostar relining?

Är man intresserad av relining i Stockholm finns det några företag som man kan vända sig till. De är specialiserade på relining och kan ta reda på om det går att renovera rörstammarna. För att relingen ska lyckas får rörledningarna inte vara i alltför dåligt skick. Men det går också att kombinera reling med vanligt stambyte och bara byta ut de rörstammar som är alltför dåliga och renovera resterande. På så vis kan man spara stora pengar. Man kan också spara en hel del pengar genom att jämföra priser och ta in offert från olika företag. Men det är viktigt att man också tittar på erfarenhet och väljer ett företag som är seriöst. Företaget måste vara certifierat och använda sig av godkända besiktningsmän.