De flesta som köper ett renoveringsobjekt kanske gör det för att det är det är ett kul projekt. Andra kanske ser det som en väg till att flytta till sitt drömområde, må det vara till exempel Östermalm i Stockholm, därbostäderna är väldigt dyra.

Men det finns också de som gör det i vinstsyfte. Köper man rättobjekt i rätt läge på bostadsmarknaden – och säljer vid rätt tillfälle – finnsgoda möjligheter till att just göra vinst. Det kan till och med vara ganska stora summor som vi talar om. Kvadratmeterpriset kan rent av öka med ganska många tusenlappar.

Med det sagt kommer det givetvis med en del uppgifter och kostnader. Medan man visserligen kanske inte måste anlita en målare eller golvslipare, finns det vissa VVS-arbeten och många elarbeten som man inte får eller bör göra på egen hand. Kostnader för elektriker och rörmokare behöver ofta tas med i beräkningen.

Många väljer dock ändå att även anlita exempelvis målare ochgolvslipare, för att lägga ned en minimal arbetsinsats och fokusera på att köpaupp andra objekt. Det här kan vara särskilt aktuellt om man förvärvar flerabostäder samtidigt. Ponera att du hittar två renoveringsobjekt med potential påÖstermalm i Stockholm – det gäller då att slå till snabbt, och om läget påbostadsmarknaden är det rätta, även sälja snabbt.

Äldre objekt har si  charm

Det måste inte vara en lägenhet på Östermalm som du gör om. Det kan lika gärna vara en villa med anor långt tillbaka i tiden. Äldre objekt har ofta en särskild charm, som gör att spekulanter kan se mellan fingrarna när det gäller vissa saker. Ett exempel på det är små ytor och rum, även om hela boendet i sig är ganska stort. I en äldre, pittoresk villa kan man stå ut med lite mindre rum, eftersom objektet i sin helhet är av en särskild karaktär. Då kan det räcka med att anlita en målare och utföra enklare träarbeten för att lyfta huset rejält.

Ponera istället att en nybyggnation är planerad på samma vis – då hade det förmodligen inte sålt särskilt bra.

När man gör en renovering i vinstsyfte kan man inte ta alltför stor hänsyn till rådande trender. Ett betydligt säkrare kort är att renovera med tidlösa material och färger. Anlitar du en målare kan du rådgöra med denne angående färg. För interiören finns det gott om konsulter och designers som kan hjälpa till.

Trendiga färger kan glömmas bort fort

Anledningen är helt enkelt att material och färger som är trendiga just nu, riskerar att gå ur modet lika snabbt. Det finns gott om exempel på detta. Tidlösa material som marmor och trä samt mer neutrala färger är ett säkrare kort för den som vill renovera, sälja och sedermera också gå med vinst.Dessutom vet du inte hur fort objektet kan bli sålt till ett pris du vill ha.Det må finnas material och färger som kanske inte lär gå ur tiden jättefort,men som ändå riskerar att göra det om ett par år. Visst, har du ett objekt på till exempel Östermalm i Stockholm kan du säkerligen få det sålt när du så önskar.Men ett säkrare kort är fortfarande att arbeta tidlöst.

målareöstermalm.se är en firma som behärskar dessa frågor till fullo.