Om man frågar ett större sällskap – exempelvis ett företag på en konferens – om vad som varit sämst med deras besök i Stockholm så kommer svaret att vara: trafiken. Att ta sig från punkt A till punkt B är svårt i Stockholm och detta gäller oavsett hur långt det är mellan dessa båda punkter. Blandar man dessutom i punkt C och D i leken – vilken inte alls är ovanligt – så blir det ännu värre.

Man ska dessutom vara medveten om att många går miste om värdefull tid genom att välja kollektivtrafik eller taxibilar; ett redan komprimerat schema blir ytterligare pressat som en följd av försenade tåg, inställda bussar eller som en följd av de långa köer som finns i biltrafiken.

Det går inte att förlita sig fullt ut på dessa alternativ och det innebär att många större sällskap också går miste om Stockholm: man förlägger sin konferens utanför staden, man har sitt hotell där och man rör sig endast i dessa områden. Stockholm går miste om turister – och turisterna går miste om Stockholm: endast som en följd av att trafiken, både kollektivt och gällande taxi, är opålitliga samarbetspartners.

Det man sällan tänker på är att det finns ett annat alternativ som ligger i att hyra buss. Vi räknar några fördelar med att hyra en buss i Stockholm och hoppas att de kan få fler att välja alternativet.

Fördelar med att se Stockholm från bussfönstret

Om vi säger att ni som företag befinner er i Stockholm på en liten kickoff/vidareutbildning och att ni har ert hotell några mil utanför staden. Härö ärö våra anledningar till varför ni ska hyra buss och ha en sådan till ert förfogande under helgen i Stockholm:

  • Smidigt. Det främsta skälet handlar om ren bekvämlighet. Ni tar er effketivtg mellan punkterna och ni kommer att åka i samlad trupp. Tack vare att ni har en buss kan ni också addera göromål en bit utanför Stockholm – att åka till Ingarö, Värmdö eller Vaxholm är definitivt en möjlighet. Lika krångligt och stor risk som att fastna i en bilkö? Det finns bussfiler som gör resan – även inne i city – mycket smidigare.
  • Miljövänligt. Visst, det är lika miljövänligt att åka kommunala alternativ – men då saknas komfort och den möjligheten som finns i att åka var ni vill. Lägger man till att priset ofta är väldigt förmånligt för att hyra buss – om man jämför med att köpa helgkort till SL för alla – så är det också en detalj att placera i pluskolumnen.
  • Sightseeing och andra möjligheter. Finns det något bättre sätt att se en stad som Stockholm än genom ett bussfönster? Till fots, och möjligen via båt – men annars är bussen det bästa alternativet. Här kan ni ges möjligheter till sightseeing, frågesporter om staden och andra roliga saker. Det går att utrusta bussen med mackor och några öl också; det ger ytterligare en dimension till resandet.

Läs mer på
https://www.hyrabussstockholm.se/